toko

Naon ari ADHD?

Seueur jalma naros ka kami "naon anu ADHD singkatan?". Hartosna ADHD nyaéta Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Mangrupikeun kalainan anu biasana tumali nalika budak, tapi kadang henteu didiagnosis dugi ka nonoman atanapi déwasa.

ADHD dicirikeun ku henteu mampuh individu pikeun museurkeun atanapi merhatoskeun. Penderita nunjukkeun gelisah, impulsif sareng raos teu teratur. Aranjeunna ogé teu sabar pisan sareng gampang kabingung, bahkan nalika ngalakukeun hal anu dipikaresep ku aranjeunna. Kaayaan éta sering dipandang salaku gangguan diajar sabab tiasa ngaganggu prosés diajar ku cara dramatis.

Aya seueur kontropérsi ngeunaan diagnosis ADHD. Sababaraha individu mendakan tambahan "hyperactivity" kana diagnosis anu teu akurat, superfluous, pantes sareng bahkan nyerang. Kusabab karusuhan ieu sering ditingali di murangkalih heula, seueur anu percaya yén éta kaserang diagnosis atanapi panipuan anu dilanggengkeun ku industri jiwa sareng farmasi dina kulawarga anu nyobian ngartos anak anu pikaresepeun. Aya sakedik anu kahartos perkawis kaayaan ieu tina sudut pandang ilmiah.

Sabab ADHD: naon sababna ADHD?

Patanyaan anu muncul dina pipikiran jalma-jalma nalika mendakan jalma anu kapangaruhan ku karusuhan ieu nyaéta "naon anu nyababkeun ADHD?". Kaseueuran jalma henteu terang ngeunaan naon anu disababkeun ADHD atanapi gejala ADHD. Ieu sababna, tingkat jalma anu kapangaruhan ku karusuhan ieu, beuki ningkat unggal dinten. Pikeun mikawanoh gejala panyakit ieu sareng ngarawatna leres, jalma kedah waspada kana naon anu nyababkeun ADHD. Éta tiasa nimbulkeun gangguan ieu.

Dina bagian ieu, urang nampilkeun faktor anu nyababkeun Perhatosan Defisit Hyperactivity Disorder dina déwasa sareng murangkalih sakumaha anu diidentifikasi ku panaliti.

Nyababkeun ADHD di déwasa

Anu nyababkeun pasti ADHD henteu acan kapendak. Nanging, seueur panilitian parantos nalungtik sababaraha kamungkinan katerangan.

  1. Genetik sareng neurologis

Kaayaan sigana sabagian disababkeun ku makeup genetik anjeun. Kelainan ieu langkung umum di dulur-dulur anu gaduhna tibatan jalma-jalma anu teu gaduh, sareng hiji kembar langkung kamungkinan deui ngalaman karusuhan ieu upami adi / adi kembarna ngagaduhan éta. Nanging, penting pikeun ngarti yén ngagaduhan batur di kulawarga anjeun nganggo ADHD sanés hartosna anjeun pasti bakal ngagaduhan ADHD. Gaduh gén pikeun ADHD henteu nyababkeun anjeun kaserang gangguan; éta ngan ukur ngandung harti yén anjeun tiasa gaduh éta.

Jalma anu ngagaduhan ADHD kabuktosan gaduh sababaraha tingkat kagiatan dina daérah uteuk anu tangtu, sapertos daérah anu aya di payun uteuk anu kalibet dina perencanaan sareng kontrol paripolah. Ogé, daérah otak anu kalibet dina ngendalikeun gerakan nunjukkeun béda. Ieu panginten sababna barudak anu gaduh ADHD siga anu fidget sareng ngalih teu kaendahan.

  1. kognitif

Panaliti ogé ngagaduhan modél kumaha gejala inti ADHD mangaruhan daérah sanés kahirupan batur. Éta nunjukkeun kumaha masalah henteu ati-ati, hiperaktivitas, sareng impulsivitas tiasa cascade mangaruhan kahirupan maranéhanana.

Nyababkeun ADHD di barudak

ADHD mangrupikeun kelainan paripolah umum anu mangaruhan diperkirakeun 8% dugi ka 10% barudak umur sakola. Budak lalaki kira-kira tilu kali leuwih gampang tibatan budak awéwé pikeun didiagnosis ku éta, sanaos henteu acan ngartos kunaon.

Barudak anu ADHD polah tanpa mikir, hiperaktif, sareng gaduh masalah dina fokus. Aranjeunna tiasa ngartos naon anu diarepkeun ku aranjeunna tapi ngagaduhan masalah saatos sabab henteu tiasa cicingeun, merhatoskeun, atanapi ngadangukeun detailna.

Tangtosna, sadaya murangkalih (khususna anu langkung alit) kalakuan sapertos kieu kadang-kadang, khususna nalika aranjeunna hariwang atanapi bungah. Tapi bédana sareng ADHD nyaéta gejala anu aya dina waktos anu langkung lami sareng lumangsung dina setting anu sanés. Aranjeunna ngarusak kamampuan budak pikeun fungsi sosial, akademik, sareng di bumi.

Nyababkeun nyata?

Aya langkung ti hiji sabab pikeun Attention Deficit Hyperactivity Disorder dina murangkalih, anu seuseueurna pinanggih asalna tina aspék biologis. Dina sababaraha kasus, kolot kudu disalahkeun kaayaan sapertos kitu, tapi dipercaya yén parobahan struktur otak panginten mangrupikeun salah sahiji alesan anu dominan. Salajengna, aya agén lingkungan tangtu anu tiasa ngarobih kalakuan budak.

  1. Dirobih anatomi sareng rutin otak

Barudak anu didiagnosis ngagaduhan ADHD ngagaduhan béda anu parah dina fungsi uteuk upami dibandingkeun sareng rakana. Bahan kimia anu aya dina uteuk, nyaéta neurotransmitter, tanggung jawab kalakuan kitu. Bahan kimia ieu penting pikeun interaksi sél anu aya dina uteuk. Neurotransmitter anu aya hubunganana sareng karusuhan ieu, disebat salaku dopamin, condong kana kaganggu sahingga ngahasilkeun akibat anu teu pikaresepeun anu kalebet impulsivity, kurang konsentrasi sareng hiperaktivitas. Salajengna, éta parantos dibuktikeun sacara ilmiah yén budak anu karusuhan ADHD gaduh volume otak anu langkung alit tibatan dibandingkeun sareng budak normal. Barudak sapertos kitu dipendakan kirang peka dina kaayaan dimana aranjeunna tiasa pujian atanapi dihukum.

  1. gén

Gangguan ADHD ogé dipercaya ditransferkeun ti kolot anu didiagnosa hiperténsi. Unggal anak kaopat anu kaserang gangguan ieu ngagaduhan relatif sareng ADHD. Gangguan ieu ogé langkung sering dipendakan dina kembar anu sami. Aya ogé kamungkinan murangkalih pikeun kéngingkeun ADHD upami kolotna condong ngagaduhan gangguan jiwa.

  1. Faktor indung

Indung anu hamil anu gaduh kabiasaan ngaroko mangrupikeun ancaman pikeun ngagaduhan anak sareng ADHD. Kitu ogé, ngagunakeun alkohol atanapi ubar sanés nalika période kehamilan sacara efektif tiasa ngalambatkeun kagiatan neuron anu ngahasilkeun dopamin. Salah sahiji faktor anu suram nyaéta awéwé hamil anu kakeunaan racun kimia sapertos biphenyls polimlorin. Bahan kimia sapertos kitu seueur dianggo dina industri péstisida.

Konsumsi ubar-ubaran sapertos kokain parantos kabuktosan ngahambat tumuhna reséptor otak.

Ogé, aya kasus dimana para ibu kirang raoseun sareng kritis pisan ka murangkalihna sorangan. Aranjeunna ogé condong parah ngahukum anak pikeun sacara harfiah alesan leutik. Kaayaan sapertos kitu panginten tiasa nunjukkeun gejala ADHD dina paripolah budak.

  1. Paparan budak kana racun lingkungan

Barudak, nalika kakeunaan racun lingkungan sapertos timbel sareng biphenyls polimlorin, takwa bakal ngagaduhan karusuhan ieu. Ningkatna paparan kana tingkat kalungguhan bahkan tiasa ngakibatkeun kalakuan telenges budak. Timah bahkan aya dina keusik, lebu sareng ogé dina pipa cai. Faktor lingkungan anu tiasa dimungkinkeun kalebet polusi, barang tuang anu ngagaduhan warna ponggawa sareng kakeunaan lampu neon. Anu matak, bahkan gula parantos kabuktosan némbak perilaku hiperaktif dina sababaraha kasus.

Faktor séjénna

Aya sababaraha faktor résiko sanés anu sigana nyababkeun ADHD. Aranjeunna kalebet nonton tipi kanggo waktos anu langkung lami anu panginten tiasa ngadamel uteuk hoyong stimulasi konstan.

Kurangna dina diet sadidinten murangkalih anu nyatakeun gizi anu goréng tiasa ngahasilkeun paripolah anu dirobah na.

Barudak anu henteu cinta sareng kaamanan sadar yén kabutuhanana henteu kacumponan sareng ngembangkeun gejala anu sami sareng anu ADHD.

Naon waé anu janten panyabab ADHD di murangkalih anjeun, mendakanana sareng ngubaranana dina waktos anu pas mangrupikeun hal anu pangsaéna pikeun anjeun laksanakeun, pikeun ngabiayaan anak anjeun ka kahirupan normal. Sanaos peryogi sababaraha waktos sareng pangobatan anu pas, pikeun ngabawa budak ka kaayaan normal, jalma kedah sabar sareng cukup ati-ati, salami periode pengobatan.

Gejala ADHD: naon tanda ADHD?

Ngungkulan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) jauh tina gampang. Ngajantenkeun kaayaan ieu langkung parah nyaéta henteu terang naha anjeun kaserang gangguan ieu.

Kanggo sabagéan ageung, gejala ADHD lumangsung nalika murangkalih murangkalih. Sareng bahkan déwasa panginten tiasa gaduh waktos nalika aranjeunna ngarasa teu fokus atanapi lieur. Éta ogé gampang pisan ngabingungkeun gejala ADHD kalayan rupa-rupa masalah sanés sapertos cacat diajar sareng jinis masalah émosional anu sanés. Ieu sababna penting pikeun aya kasus disangka ADHD didiagnosis ku ahli kaséhatan.

Seueur jalma naros ka dirina sorangan "Naha kuring gaduh ADHD?". Nya, henteu ngan ukur hiji tés fisik atanapi médis saderhana anu tiasa dianggo pikeun nangtoskeun upami batur ngagaduhan kaayaan éta. Pikeun kolot anu curiga yén anakna ngagaduhan kaayaan sapertos kieu penting pikeun ngobrol sareng dokter anak ngeunaan masalahna. Aranjeunna bakal ngagaduhan daptar mariksa gejala anu béda sareng tiasa mastikeun yén murangkalih henteu nunjukkeun gejala kaayaan anu sami.

Sanaos konsultasi sareng ahli médis sok disarankeun, sababaraha tanda ADHD jelas jelas bahkan pikeun jalma anu henteu dilatih. Numutkeun ka National Institute of Mental Health (NIMH), gejala ADD ieu diklasifikasikeun kana tilu sebutan - inattention, hyperactivity, and impulsivity.

  1. Perjoangan kalayan Pitunjuk

Salah sahiji batu tihang kategori inattention nyaéta bajoang sareng paréntah. Ieu kalebet masalah sareng pitunjuk ngeunaan tugas damel, ogé gagal leres-leres museur kana proyek sakola. Kabingungan sareng henteu mampuh fokus kana pancén tunggal ogé aya hubunganana sareng masalah sareng paréntah ieu.

  1. Fidgeting sareng Squirming

Gerakan hiperaktif, sapertos fidgeting sareng squirming, tiasa janten tanda ADHD. Upami anjeun teu tiasa lirén gerak bari calik, atanapi teras-terasan ngetok atanapi ngocok lampiran, pertimbangkeun nyarios sareng dokter ngeunaan ADHD atanapi masalah serius anu sanés, sapertos panyakit Parkinson atanapi Tourette syndrome.

  1. Kasulitan ku Tenang Gawé

Sanaos sami sareng berjuang sareng pitunjuk, gaduh masalah sareng padamelan sepi béda, tapi umum, Gejala Gangguan Perhatosan Perhatosan numutkeun NIHM. Tanda ADHD ieu sering aya hubunganana sareng gerakan hiperaktif atanapi vokalisasi. Setélan sepi, sapertos perpustakaan atanapi rumah sakit, sering dijantenkeun lokasi perdana pikeun ngalaan gejala ieu.

  1. hal nu teu sabar

Puncak kategori impulsivity kagolongkeun teu sabar. Seueur jalma kaserang ku tingkat normal teu sabar dina unggal dinten. Nanging, nalika kurangna kasabaran ieu asup kana daérah anu ekstrim, éta janten tanda ADHD. Bandingkeun kamampuan anjeun pikeun tetep tenang sareng nyusun ka jalma-jalma di sakuriling anjeun pikeun ngabantuan menerangkeun masalah poténsial ieu.

  1. Ngobrol Nonstop

Henteu aya anu lepat gaduh kapribadian anu bageur atanapi bageur. Pikeun jalma réa, ieu pikaresepeun sareng pikaresepeun. Nanging, jalma-jalma anu nyarios biasana, kaleuleuwihi, sareng tanpa alesan panginten janten merjuangkeun salah sahiji gejala anu paling nyebar tina ADHD - nonstop nyarios.

  1. Ngalamun sareng Bingung

Sarupa sareng kurangna konsentrasi, ragrag kana séép ngalamun sering dikaitkeun sareng karusuhan ieu. Salaku tambahan, janten lieur nalika anjeun kéngingkeun deui fokus tina lamunan ieu mangrupikeun tanda ADHD. Saréréa resep nginget-nginget deui émutan anu pikasieuneun atanapi ngantepkeun pikiranana ngumbara ti jaman ka jaman, tapi nalika kagiatan ieu janten teu kaendahan, panginten janten waktos kanggo nimbangkeun bantosan.

  1. Ngaganggu Batur sareng Masalah sareng Paguneman

Malah jalma anu paling ramah tiasa gagap sareng titajong sawala paguneman ti waktos ka waktos, ngajantenkeun seueur jalan palsu di sapanjang jalan. Nalika masalah ieu janten teu tiasa kakendali atanapi sering teuing kajadian, masalahna ngalih ka kasus poténsial. Upami anjeun sering ngaganggu batur atanapi gagal taat kana standar paguneman normal, tindakan ieu tiasa ngaguratkeun masalah mental anu langkung ageung. Ieu mangrupikeun salah sahiji gejala ADHD di murangkalih.

  1. Nyupiran gagabah

Naha anjeun terang yén salah sahiji gejala ADHD déwasa nyaéta nyetir gagabah? Upami anjeun gaduh ADHD, tiasa hésé pisan tetep fokus anjeun di jalan. Anjeun tiasa sacara gampil kaganggu, anu tiasa nyababkeun kacilakaan di jalan. Lalu lintas tiasa ngajantenkeun anjeun teu tenang teuing. Anu langkung parah nyaéta anjeun langkung condong kana perdebatan sareng gelut di jalan.

  1. Masalah Hubungan

Percanten atanapi henteu, salah sahiji gejala umum tina ADHD di déwasa nyaéta masalah hubungan. Ieu disababkeun yén jalma anu ngagaduhan ADHD sawawa hésé pikeun ngadangukeun sareng ngaréspon sacara épéktip, hasilna komunikasi kirang. Ngahargaan komitmen ogé janten masalah. Salajengna, individu anu ngagaduhan ADHD condong ngagaduhan ledakan ambek anu ngadadak anu ngarugikeun perkawinan, silaturahim, atanapi hubungan anu sanés.

kacindekan

Seueur gejala anu sanés aya hubunganana sareng ADHD. Henteu tiasa linggih di tuang wengi, gagabah dina setting anu teu pantes, sareng diajar halangan sadayana pasualan positip tina gangguan ieu. Nanging, aranjeunna sadayana corong kana tujuh tanda anu langkung ageung ieu atanapi nambihkeun kana sababaraha bentuk atanapi bentuk. Upami anjeun ngalaman masalah sareng salah sahiji gejala ieu, atanapi kombinasi sababaraha, pertimbangkeun ngajadwalkeun janji pikeun diagnosis ADHD sareng pangurus primér anjeun atanapi psikolog naon waé pikeun ngabahas tindakan salajengna.

Diagnosis ADHD: kumaha didiagnosis ADHD?

Tanda atanapi gejala umum tina ADHD kalebet: impulsivity, fidgeting, gampang diganggu, sareng teu sanggup ngarengsekeun tugas. Sedengkeun barudak langkung umum didiagnosa, ADHD mangrupikeun kalainan anu nyerang ogé jalma déwasa ogé. Aya sababaraha tés anu dikembangkeun pikeun ngabantosan diagnosis ADHD di murangkalih, sareng sababaraha anu paling dipercaya didaptarkeun di handap ieu.

Tes Stanford-Binet

Tes Stanford-Binet mangrupikeun penilaian kamampuan kognitif anu paling populér, ogé dikenal salaku tés IQ. Éta diwangun ku genep puluh patarosan anu dipénta ku jalma pikeun dijawab. Waleran ieu teras ditaksir pikeun masihan perkiraan kamampuan kognitif, atanapi IQ pasién. Tés ieu tiasa dilaksanakeun sacara online ogé ngalangkungan dokter.

Skala Kecerdasan Weschler pikeun Barudak

Tés anu populér pikeun barudak nyaéta Skala Kecerdasan Weschler pikeun Barudak (WISC-IV). Tés dilakukeun ka murangkalih antara umur 6 sareng 16 sareng nyandak antara 48-65 menit pikeun nangtoskeun kamampuan intéléktual umum pasién. Tésna diwangun ku lima belas subtés, anu diukur ku lima indéks utama. Ieu nyaéta: indéks komprési verbal, indéks spatial visual, indéks penalaran cairan, indéks mémori damel, sareng indéks speed pamrosésan. Indéks ieu ditaksir dibarengan ku lima belas subtés pikeun nangtoskeun kamampuan inteléktual pikeun individu anu diuji, anu dina gilirannana tiasa ngabantosan diagnosis ADHD.

Batré Kaufman pikeun Barudak

Tés anu populér pikeun diagnosa ADHD di barudak nyaéta Kaufman Battery for Children (KABC). KABC mangrupikeun tés diagnosis psikologi pikeun meunteun pamekaran kognitif anu dikembangkeun taun 1983 sareng dirévisi taun 2004. Tés ieu ngagunakeun kamajuan anyar dina tiori psikologi sareng metodologi statistik, janten populér di kalangan pasién sareng dokter. KABC ogé masihan perhatian khusus ka kelompok cacat sareng kelompok anu kakurangan tina diajar cacat, ogé minoritas budaya.

Wawancara sareng dokter sareng skala skala

Salian ti tés ieu, pasién anu disangka sangsara dina kondisina tiasa ngalaksanakeun wawancara sareng dokter, nalika pamariksaan fisik ogé bakal dilakukeun. Daptar pariksa skala perilaku sareng peringkat bakal dipasihkeun ka pasién sareng guru pikeun dieusian bari ngawaskeun individu pikeun nangtoskeun naha aya faktor sareng gejala anu kajantenan. Daptar peringkat ieu digabungkeun sareng salah sahiji tés anu tos disebatkeun sateuacanna parantos ditangtoskeun janten cara épisién pikeun diagnosa éta.

Perawatan ADHD: Pangobatan ADHD vs terapi

Salaku kolot, anjeun sok hoyong milari perlakuan anu pangsaéna pikeun murangkalih anjeun pikeun ngabantosan anjeunna kaluar tina masalah gancang sareng gampang. Kanyataanna, teu aya anu pangsaéna pikeun ADHD sareng kanyataan sanésna, ayeuna, henteu aya ubar pikeun ADHD. Nanging, anjeun henteu kedah hanjakal. Perlakuan anu sayogi masih tiasa ngabantosan murangkalih anjeun ngagaduhan kahirupan anu suksés.

Pangobatan pikeun ADHD

Resep pangobatan ADHD pikeun murangkalih

Pilihan pangobatan ieu seueur dianggo sareng nyandak épék gancang.

Pangobatan ADHD munggaran anu diresepkeun biasana stimulan. Stimulan ieu ningkatkeun kagiatan dina uteuk, hususna di daérah jawab perhatian, kontrol dorongan, sareng fokus. Stimulants memang gaduh épék positip nalika ningkatkeun fokus sareng ngendalikeun diri. Nanging, upami ngeunaan kaahlian sosial sareng kahontalna dina akademisi, ieu masih gumantung ka anak nyalira. Pangobatan stimulan nyatana ngandung salah sahiji duanana: methylphenidate sareng amfétamin.

Pilihan kahiji tina dua nyaéta methylphenidate sabab parantos dipendakan ngagaduhan langkung seueur efek samping. Methylphenidate sabenerna asalna dina jangka pondok, sedeng, sareng panjang. Upami murangkalih henteu ngaréspon methylphenidate, maka anjeunna diresepkeun amfetamin. Pikeun durasi pondok anu lami 6 jam, Dextrostat sareng Dexedrine diresepkeun. Pikeun durasi sedeng sareng panjang, Adderall diresepkeun.

Upami stimulan henteu épéktip pikeun budak, maka Atomoxetine sareng Antidepresan diresepkeun. Nalika dua perawatan anu ngalibatkeun stimulan parantos gagal, maka Atomoxetine mangrupikeun léngkah salajengna dina prosés.

Hiji hal anu penting pikeun diperhatoskeun ngeunaan pangobatan ADHD nyaéta kanyataan yén teu aya ubar tunggal anu disarankeun pikeun sadaya murangkalih. Pangobatanna leres-leres dipasihkeun dina dasar uji coba-sareng-kasalahan. Ieu sadayana gumantung kana kumaha anak bakal ngaréaksikeun pangobatan anu tangtu. Sanaos kitu, nalika pangobatan anu ditangtoskeun ditangtoskeun, gejala karusuhan teras tiasa dikokolakeun kalayan gampang.

Upami aya hiji hal anu sanés anu anjeun kedah terang ngeunaan pangobatan ADHD, éta kanyataan yén aranjeunna henteu leres-leres ngubaran panyabab karusuhan éta. Anu tiasa aranjeunna laksanakeun nyaéta ngagentoskeun gejala ADHD. Ogé, nalika pangobatan ieu kaganggu ku konseling atanapi terapi paripolah, ieu leres-leres tiasa ngabantosan pisan.

Resep pangobatan ADHD for geus dewasa

Kondisina sanés ngan ukur gangguan dina murangkalih. Éta lumangsung ogé déwasa! Sanaos sigana hésé diatur, aya harepan sareng kauntungan anu saé nganggo pangobatan ADHD pikeun jalma déwasa.

Aya seueur pilihan milih ubar ADHD anu pas pikeun anjeun. Anjeun tiasa nganggo pangobatan ADHD resép atanapi nyobian pangobatan alami pikeun ADHD.

Dina raraga kéngingkeun resép pikeun ADHD, anjeun kedah didiagnosis ku psikiater atanapi neuropsychologist heula. Ieu ngalibatkeun patarosan anu serius sareng tés pikeun nangtoskeun subtipe ADHD anu anjeun ngagaduhan. Ieu bakal ngabantosan naha ubar ADHD anu pas pikeun anjeun.

Aya sababaraha kelas ubar resép pikeun déwasa anu ngagaduhan ADHD. Ieu mimitian ti stimulan ka kelas narkoba sanés anu gaduh épék henteu langsung pikeun ngabantosan gejala ADHD.

  • Adderall: mangrupikeun gabungan tina amphetamine sareng dextroamphetamine. Ieu mangrupikeun pilihan umum pangobatan ADHD pikeun déwasa. Adderall nimpah sistim saraf pusat pikeun ngabantosan hiperaktif sareng kontrol dorongan. Dokter anjeun bakal ngarobih dosis dugi ka ngabentuk rencana pangobatan anu pas pikeun anjeun.
  • Ritalin (Methylphenidate): mangrupikeun stimulan sistem saraf pusat anu sami sareng Adderall. Éta ngabantosan mempermudah gejala hiperaktif sareng kontrol dorongan. Ritalin mangrupikeun pangobatan anu nargétkeun boh gejala ADHD sareng ADD. Disarankeun yén ubar ieu mangrupikeun bagian tina program pangobatan anu ngadukung anu ngalibatkeun konseling sareng terapi anu sanés pikeun maksimalkeun pungsi perlakuan ADHD.
  • Concerta (Methylphenidate): polah sapertos Ritalin salaku stimulan sistem saraf pusat. Concerta mangrupikeun nami mérek sanés pikeun kelas narkoba ieu, ogé Metadate.
  • Vyvanse (Lisdexamfetamine) mangrupikeun pangobatan ADHD anu langkung énggal pikeun jalma déwasa. Vyvanse ogé tiasa dianggo sacara aman di murangkalih ADHD dina yuswa 6. Mangrupikeun stimulan sistem saraf pusat anu ngagentos gejala hiperaktipitas, kontrol dorongan, sareng ngabantosan déwasa ADHD anu ngagaduhan masalah dahar kusabab impulsivity na. Alesan naha Vyvanse mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun pangobatan ADHD pikeun jalma déwasa sabab éta henteu parah sakumaha efek sampingna salaku waktos siaran langsung pangobatan ADHD anu sanés.
  • Straterra: ubar ieu sanés stimulan, henteu sapertos ubar ADHD sanés kanggo déwasa. Straterra mangrupikeun sambetan pamulihan norépinéfrin seléptip, anu mékanisme tindakan anu sami pikeun sababaraha antidepresan. Mékanisme tindakan anu nyata pikeun ngubaran ADHD kalayan ubar ieu henteu dipikaterang. Nanging, éta panginten tina kanaékan norépinéfrin dina uteuk. Norepinephrine maénkeun peran penting dina bentang perhatian sareng paripolah. Straterra disarankeun janten bagian tina program pangubaran anu ngalibatkeun tindakan psikologis, pendidikan, sareng sosial pikeun ngubaran kaayaan.

Sakumaha anjeun tiasa tingali aya sababaraha alternatif pikeun pangobatan ADHD pikeun déwasa. Kanggo terang langkung seueur ngeunaan ubar naon anu paling cocog pikeun anjeun, anjeun kedah milari naséhat ti dokter nalika diajar sadaya pilihan anjeun pikeun milarian terang naon anu anjeun tiasa candak pikeun kaayaan anjeun.

Bédana antara pangobatan IR sareng XR resép ADHD pikeun déwasa

Sarerea ngaréspon béda pikeun pangobatan ADHD. Butuh cobaan pikeun nyobaan sababaraha pangobatan anu béda anu tiasa dianggo pikeun anjeun.

Beda antara formulasi IR sareng XR nyaéta jangka waktu anu tiasa dianggo. Dina pangobatan ADHD pikeun jalma déwasa, waktos pangobatan dileupaskeun tiasa ngagaduhan peran kritis dina pangobatan ADHD.

Formulasi IR dikenal salaku formulasi pelepasan langsung. Formulasi ieu bakal tiasa dianggo langsung saatos dicerna. Gumantung kana kabutuhan jalma déwasa kalayan ADHD, formulasi IR tiasa diperlakukeun langkung sering pikeun nyingkahan pangobatan anu pareum.

Formulasi er dileupaskeun lembur. Aranjeunna nyayogikeun tindakan anu langkung lancar sareng gaduh durasi anu ningkat dina waktos aranjeunna damel dina awak. Pilihan ieu tiasa janten pilihan anu hadé pikeun ngirangan efek samping sababaraha déwasa anu gaduh pangalaman ADHD dina formulasi IR. Salajengna, formulasi ER mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun jalma anu hilap nginum obatna dina waktos anu tepat.

Pangobatan ADHD alami pikeun jalma dewasa

Marengan, atanapi bahkan tanpa ubar ADHD resép pikeun déwasa, aya produk alami di luar sana anu tiasa janten pilihan anu hadé pikeun ngubaran ADHD déwasa. Sateuacan ngemutan pangobatan ADHD alami, pastikeun ngabahas pilihan sareng dokter anjeun.

  • minyak lauk: asam lemak omega 3 parantos kabuktosan ningkatkeun kamampuan kaséhatan méntal dina déwasa kalayan kaayaan ieu. Minyak lauk tiasa ningkatkeun hiperaktif, ningkatkeun rentang perhatian, sareng ngirangan pamikiran anu teu jelas. Anjeun tiasa nyandak minyak lauk salaku kapsul atanapi tina katuangan sapertos salmon, tuna, trout, sareng sardin. Bentuk kapsul cocog pisan. Minyak lauk anu disarankeun paling luhur pikeun ADHD nyaéta ku Nordic Naturals.
  • seng: sababaraha panilitian parantos nunjukkeun réduksi hiperaktif sareng impulsivitas kalayan nyandak suplemen seng dina jalma anu ngagaduhan ADHD. Panilitian nyebatkeun penderita ADHD déwasa ngagaduhan tingkat séng langkung handap dibandingkeun jalma anu teu aya kondisina. Anjeun tiasa nyandak séng dina bentuk kapsul atanapi kéngingkeunana tina katuangan sapertos kacang, produk susu, kacang, séréal, sareng séréal anu dibenteng. Upami anjeun ngémutan séng salaku suplemén pangobatan, mérek suplemén anu pangsaéna pikeun dipilih nyaéta ku AYEUNA Foods.
  • Melatonin: pangobatan ieu henteu kedah ngabantosan langsung sareng ADHD. Pikeun anu ngagaduhan masalah bobo, melatonin mangrupikeun ubar alami pikeun ngabantosan déwasa bobo nalika wengi. Jalma anu ngagaduhan ADHD anu kurang saré ngarusak gejala ADHD.

Pangobatan ADHD pikeun jalma déwasa tiasa nguntungkeun pikeun ningkatkeun kualitas hirup hiji jalma. Upami anjeun ngaraos aya batur, atanapi bahkan anjeun gaduh gejala ADHD, tong sieun didiagnosa. Pangobatan ADHD pikeun jalma dewasa parantos sayogi mangtaun-taun. Éta kabuktosan ngabantosan ngatur épéktip sacara épéktip. Seueur jalma dewasa anu parantos nginum obat ADHD henteu kuciwa tina kaputusanana.

Terapi paripolah

Terapi paripolah tiasa nyéépkeun waktos sareng usaha tapi hasilna tiasa nguntungkeun pisan. Salaku tambahan, upami kolot henteu hoyong murangkalih nginum obat ADHD, terapi paripolah mangrupikeun pilihan anu saé. Terapi paripolah kalebet dina maksa murangkalih kalayan dorongan nalika aranjeunna ngalaksanakeun hal-hal anu saé sareng hukuman nalika aranjeunna lepat (nanging, hukuman henteu kedah sering dianggo). Terapi paripolah kognitif ngabantosan murangkalih pikeun mikawanoh pikiran négatip sareng cara nyingkahanana. Béda sareng terapi pangobatan, pangaruh terapi paripolah salamina. Kalayan pendekatan anu leres, terapi paripolah tiasa ngalakukeun kahéngkéran pikeun ngabantuan murangkalih ngatur sareng ngungkulan kaayaan.

Naon perlakuan pangsaéna pikeun ADHD?

Sakumaha didadarkeun di luhur, teu aya anu pangsaéna pikeun ADHD. Nanging, kolot tiasa nyandak kaputusan dumasar kana pendapatna kana ubar. Upami kolot henteu hoyong murangkalihna nganggo narkoba, terapi paripolah tiasa janten pilihan anu saé. Béda ti pangobatan, terapi paripolah nyalira tiasa ngabantosan murangkalih ngatur gejala ADHD saé pisan upami sepuh nerapkeunana leres. Nanging, ngalangkungan prakték, dokter nyarankeun yén kolotna kedah nganggo terapi paripolah dikombinasikeun sareng pangobatan pikeun épék anu maksimal.



Pilih lapangan anu bakal ditingalikeun. Batur bakal disumputkeun. Sered sareng leupaskeun pikeun nyusun urutan.
  • gambaran
  • SKU
  • Peunteun
  • harga
  • ancoan
  • kasadiaan
  • Tambihkeun kana karanjang
  • gambaran
  • eusi
  • beurat
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • atribut
  • Atribut Adat
  • widang adat
ngabandingkeun
Hajat 0