toko

Populasi dunya gancang ngembang sareng sikep masarakat kana séks janten langkung liberal. Kalayan nyarios ieu, panyebaran panyakit anu ditularkeun sacara séksual (STD) tiasa teu terkendali nalika jalma-jalma henteu ngadidik dirina ngeunaan sipat panyakit. Seueur maotna disababkeun ku STD anu tiasa diubaran kusabab kurangna inpormasi. Disarankeun pisan yén jalma henteu kedah milih pasangan séks acak atanapi nganggo tindakan pencegahan sapertos ngagunakeun kondom.

Panyakit Sacara séksual (STD), ogé biasa dikenal salaku Inféksi séks séks (STI) nyaéta inféksi sareng panyakit anu ditepikeun ku agén nular leutik sapertos jamur, baktéri, virus sareng parasit nalika hubungan séks. Organisme leutik ieu ilahar aya di seueur bagian awak sapertos sungut, tikoro sareng daerah kelamin.

Mémbran mukus tina sirit, vulva sareng sungut mangrupikeun titik panyaluran umum tina STI. Ieu ngajantenkeun séks mangrupikeun cara anu paling umum pikeun nularkeun panyakit anu nyababkeun baktéri sanaos kasus anu terasing kajadian dina kontak kasual sapertos noél, rangkulan sareng nyium.

Ieu di handap mangrupikeun daptar panyakit anu ditularkeun sacara séksual sareng katerangan anu saluyu ngeunaan sabab, gejala sareng pangobatan.

Chancroid disababkeun ku baktéri disebut Haemophilus ducreyi. STD ieu umum pisan di nagara-nagara anu langkung miskin kusabab nyebarna séks komérsial. Numutkeun kana panilitian médis, résiko lalaki anu henteu disunat tilu kali langkung ageung tibatan lalaki anu disunatan. Saatos baktéri na inkubasi tina hiji dinten dugi ka dua minggu, gumpalan alit nembongan ngarah maag. Maag tiasa nyeri pisan, ngagaduhan wates anu teu teratur sareng tiasa ngaluarkeun getih nalika dikerok. Chancroid tiasa diubaran ku Azythromicin, Oral Erythromycin atanapi Ceftriaxone.

Gonoré mangrupikeun salah sahiji panyakit anu paling umum ditularkeun sacara séksual. Éta disababkeun ku baktéri Neisseria gonorrheae. Inféksi tiasa ningkatkeun résiko pikasieuneun AIDS kusabab lemahna permukaan mukosa. Baktéri éta inkubasi dina 2 dugi 14 dinten. Gejala pikeun lalaki kalebet ngijih nyeri sareng kaluarna nanah sanaos dina sababaraha kasus, henteu aya gejala pikeun lalaki pisan. Gejala di awéwé kalebet buang heunceut, disuria atanapi kasusah dina kiih, haid sareng mareuman siklus perdarahan sareng perdarahan nalika atanapi saatos hubungan seksual. Kram, perdarahan antara haid, muriang sareng utah mangrupikeun gejala anu langkung maju di awéwé. Indikasi ieu tiasa nyababkeun ngembangkeun panyakit radang pelvis (PID).

herpes ngagaduhan dua jinis inféksi gumantung kana dua Herpes Simplex Virus (HSV). Jenis HSV-1 mangrupikeun panyabab inféksi orofacial. Inféksi ieu diwujudkeun dina muriang muriang tina tiris tiis biasana di sakuliling lambé tapi tiasa dipendakan dina raray, irung, ceuli sareng laring. Ieu kadang tiasa disalahkeun salaku sariawan. Jenis HSV-2 mangrupikeun agén panyabab pikeun herpes kelamin. Hérpes séks dicirian ku panyakit sareng lesions daérah séks. Orok di jero rahim aya résiko tinggi kéngingkeun virus anu sering fatal ieu.

Chlamydia mangrupikeun panyakit anu gampang dirawat anu tiasa diala ku hubungan heunceut, lisan atanapi anal sareng jalma anu katépaan. Ampir salah sahiji STDs di Amérika Serikat. Panyakit ieu disababkeun ku baktéri Chlamydia trachomatis. Di awéwé, panyakit ieu panginten henteu nunjukkeun gejala pikeun ngajantenkeun reputasi salaku wabah sepi. Sababaraha gejala anu dipikanyaho di awéwé kalebet buang heunceut anu aneh, nyeri nalika hubungan seksual, muriang, nyeri beuteung sareng nyeri dina ngijih atanapi sering ngijih. Pikeun lalaki, geuwatna tiasa kalebet demam, kaduruk atanapi kiih anu nyeri pisan, pamiceunan sénsil anu teu biasa, sareng pembengkakan téstis. Tetracycline, Amoxicillin, Erythromycin, Ciprofloxacin, Azithromycin sareng Doxycycline katelah antibiotik anu sacara efektif tiasa ngubaran panyakit ieu.

Papillomavirus manusa tiasa nyababkeun tumuh teu normal tina panon sareng kanker séks. Aya langkung ti 50 galur pikeun virus ieu masing-masing nyababkeun inféksi anu béda. Salaku conto, galur 6 nyababkeun kutil kelamin, galur 2 nyababkeun kutil leungeun sareng galur 13 nyababkeun lesi dina sungut. Mungkin galur 16 sareng 18 mangrupikeun panyabab kangker sanaos seueur galur sanésna nyababkeun panyakit kulit langka anu tiasa nyababkeun kanker.

Hipilis Mangrupikeun panyakit anu gampang ditularkeun nyababkeun baktéri Treponema pallidum spirochete. Inféksi tanda mimiti nyaéta formasi lesi anu disebut chancre anu cairanna rongkah pisan tepa. Nalika panyakit asup kana tahap sékundér kira-kira genep minggu, lumps nunjukkeun dina sungut sareng lesi dina alat kelamin. Demam sareng nyeri sirah tiasa karaos sareng kelenjar getah bening tiasa janten ageung. Saatos ieu, panyakit asup kana tahap latén dimana gejala luar sigana ngaleungit tapi peradangan dina organ internal. Nalika tahap tersiér lumangsung gumpalan disebut gummas dipelak dina organ internal, kulit sareng mémbran mukosa. Maot seueur anu nuturkeun utamina nalika haté parantos parah kapangaruhan.

hépatitis nyaéta inféksi viral anu ngarusak ati. Sanaos henteu acan aya ubar anu jelas, parantos aya vaksin pikeun Hepatitis. Aya lima jinis Hépatitis: Hépatitis A, Hépatitis B, Hépatitis C, Hépatitis D sareng Hépatitis E.

Trichomoniasis disababkeun ku protzoa sél tunggal anu disebut Trichomonas vaginalis. Inféksi parantos mangaruhan 7.4 juta urang Amerika taunan. Éta nginféksi saluran genitourinary tractourourinary, uretra dina lalaki sareng heunceut awéwé. Éta mangrupikeun panyakit anu tiasa dirawat.

Diaku sindrom imunodefisiensi (AIDS) nyaéta anu paling parah ti sadayana panyakit anu ditularkeun séksual sareng teu acan terang ubarna. Disababkeun ku virus imunodefisiensi manusa (HIV), AIDS maéhan rébuan jalma henteu pati umur, jinis sareng orientasiana. Sistem imun mangrupikeun udagan utami tina virus sahingga nalika agén pertahanan alami awak janten lemah, organisme anu ngabahayakeun sapertos baktéri sareng virus ngaluncurkeun serangan oportunistik ka organ awak utama. Ieu ngakibatkeun sababaraha panyakit awak anu tiasa nyababkeun jalma sangsara parah dugi ka maot.



Pilih lapangan anu bakal ditingalikeun. Batur bakal disumputkeun. Sered sareng leupaskeun pikeun nyusun urutan.
  • gambaran
  • SKU
  • Peunteun
  • harga
  • ancoan
  • kasadiaan
  • Tambihkeun kana karanjang
  • gambaran
  • eusi
  • beurat
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • atribut
  • Atribut Adat
  • widang adat
ngabandingkeun
Hajat 0