toko

Naon jarawat?

jarawat nyaéta gangguan kulit umum anu nawiskeun marabahaya psikologis anu luar biasa. Panerapan jarawat sareng jalma-jalma anu kaserang kaayaan anu disebat ahli dermatologis Réparasi KERATOSIS, ngagaduhan kelenjar sebaceous aktif anu nyababkeun kulit bakiak ku sél paéh dina permukaan sareng ieu dina gilirannana ngahasilkeun beternak baktéri.

Sél kulit maot terus dikaluarkeun tina épidermis. Kadang-kadang, sareng utamina dina kulit anu berminyak, sél-sél ieu henteu leueur sareng tiasa ngawangun, antukna ragrag deui kana lolongkrang liang, sareng akibatna liang na diblokir.

Hawa seger henteu tiasa turun kana folikel pikeun nganteurkeun oksigén anu detoksifikasi. Balukarna mangrupikeun pori anu dipasang sareng lingkungan haneut anu beueus. Ieu mangrupikeun tempat pembibitan anu sampurna pikeun baktéri. Nalika baktéri ngumpulkeun sareng ngalipet, éta ngabareuhan dina folikel, sareng peradangan lumangsung. Duanana whiteheads sareng blackheads dimimitian salaku "microfollowone". Ieu janten boh whitehead atanapi blackhead atanapi akhirna janten spot pustule.

Éta aya hubunganana sareng faktor patogén anu kedah ditujukeun pikeun nyusun rencana pangobatan pikeun karusuhan éta. Anjeun bakal ngubaran peradangan, panyebaran hiperaktif, kaleuwih sebum, sareng P jerawat. Éta gumantung kana kumaha seriusna kaayaan ngeunaan jenis pangobatan anu anjeun peryogikeun. Dina sababaraha kasus, antibiotik topikal atanapi sistemik kedah dianggo sareng upami perlu benzoyl peroksida kanggo ngirangan munculna perlawanan.

Sakumaha sesah kanggo nguruskeun, penting pikeun terang yén anjeun henteu nyalira. Perawatan jarawat sigana jarakna jauh, tapi unggal perjalanan parantos dimimitian. Éta kahartos yén kasabaran hésé pisan nalika kasulitan anjeun ditulis dina raray anjeun. Nanging, pikaboseneun sareng nyéépkeun waktos sakumaha anu kapendakna, kulit anjeun bakal ningali dinten anu pangsaéna upami anjeun pengkuh kana jalan anu jelas.

 

Saha anu ngagaduhan jarawat?

Jalma-jalma tina sagala ras sareng umur ngagaduhan kaayaan kulit anu ngaganggu ieu. Éta paling umum di nonoman sareng nonoman déwasa. Diperkirakeun 80 persén sadaya jalma antara umur 11 sareng 30 gaduh panyakit jarawat di sawatara titik.

Kanggo kaseueuran jalma, éta condong musna nalika dugi ka tilu puluhan taun; kumaha ogé, sababaraha urang dina opat puluh na lima puluhan terus ngalaman masalah kulit ieu.

Bentuk jarawat

Kaayaan kulit ieu dina bentuk anu bénten-bénten sareng biasana diidéntifikasi ku ukuran sareng parahna, sareng nyerang jalma sagala umur. Biasana, bentuk parah dikembangkeun tina bentuk anu langkung ringan; sedengkeun anu sanés tiasa ngembangkeun mandiri.

Bentuk nalika folikel rambut (liang) dina kulit disumbat ku seueur produksi sebum (minyak alami anu dihasilkeun ku kulit), sél paéh sareng katépaan baktéri. Hal ieu nyababkeun peradangan (bareuh, beureum sareng nyeri) dina titik inféksi.

Awalna mangrupikeun jinis lesi pangleutikna, disebat mikrocomedo. Gumantung kana kamekaran mikrocomedo ieu, éta tiasa janten komédo terbuka atanapi komedo tertutup.

Sateuacan anjeun tiasa nyobian ngaleungitkeun jerawat anjeun ku sababaraha rupa perawatan jarawat anu sayogi, anjeun kedah terang jenis jarawat anu anjeun ngalawan. Ieu tinjauan sababaraha jinis:

  • Jarawat Vulgaris - ieu mangrupikeun bentuk anu paling umum, anu diwangun ku duanana komédo (komédo kabuka) sareng whiteheads (comedo katutup). Bentuk jarawat ieu mangrupikeun bentuk jarawat anu paling gampang pikeun diubaran
  • Hideung - Komé komérsial nalika pori-pori diblokir sawaréh ku sél kulit paéh, baktéri sareng sebum. Warna hideung tina jerawat ieu sanés disababkeun ku kokotor, tapi wujud nalika pigmén kulit anu kabeulit réaksi ku oksigén dina hawa. Blackheads tiasa sesah diubaran.
  • Bodas - Whiteheads mangrupikeun hasil tina pori-pori anu diblokir lengkep. Liangna ngeusi baktéri, minyak sareng sél kulit maot, sareng campuran ieu katémbong bodas handapeun kulit. Whitehead condong langkung gampang diubaran tibatan komédo.
  • Papulas - Papules diblokir liang anu kaserang infeksi sareng peradangan. Éta némbongan salaku nabrak beureum dina permukaan kulit. Jerawat ieu teu kedah diperes, sabab ieu bakal nyebarkeun inféksi ka daérah sakitar, ngahambat panyembuhan sareng ngakibatkeun parut.
  • pustules - Pustules katingali sapertos whiteheads, kecuali jerawat ieu kabeuleum, semu beureum sareng pusat bodas atanapi konéng kusabab nanah. Kaseueuran anu biasa disebut jarawat atanapi zits, condong janten pustules.
  • nodules - Nodul, atanapi kista, mangrupikeun bentuk parah jarawat anu formasi sapertos nanah, sapertos sac handapeun handapeun kulit. Jinis jarawat ieu peryogi lami pikeun disingkirkeun. Nodul kedah pernah diperes. Remet bakal nyebarkeun inféksi kana jaringan sanés di sakitar tempat inféksi primér sareng ngajantenkeun penyembuhan langkung sesah. Nodul nyeri pisan sareng parutna langkung umum sareng langkung parah tibatan anu disababkeun ku bentuk sanés.
  • Jarawat kista - Jarawat kistik mangrupikeun salah sahiji bentuk anu paling parah. Bentuk kistik sering sumping kusabab meres jarawat alit anu dieusi nanah. Ieu nyababkeun nanah ngalir jauh kana jaringan kulit. Ieu benjolan kulit anu lemes anu dihuapkeun lemes anu ageung, nyeri sareng sesah dirawat. Jarawat kistik tiasa mangaruhan duanana nyanghareupan sareng daérah sanés dina awak.
  • Jarawat Rosacea - Jarawat Rosacea, atanapi anu langkung akurat disebat rosacea, mangrupikeun kaayaan kulit kronis anu katingalina siga baruntus beureum. Pangaruhna biasana sawawa sepuh sareng kulitna adil. Jerawat sering ngiringan ruam, anu biasana dugi ka dahi, pipi, irung, sareng gado. Anu nyababkeun rosacea henteu dipikaterang, tapi genetika tiasa janten faktor anu nyumbang. Rosacea anu parah, henteu dirawat tiasa nyababkeun parut ngarobih.
  • Jarawat Conglobata - Jarawat Conglobata mangrupikeun bentuk jarawat kistik anu parah pisan, umumna mangaruhan lalaki antara umur 18 sareng 30 taun. Bentuk ieu dibédakeun ku nodul jero, radang anu ngahubungkeun handapeun kulit kana nodul anu sanés, digabungkeun sareng komédo hideung ageung. Jerawat ieu tiasa lami mangtaun-taun sareng nyababkeun parut hébat, sareng sesah dirawat.

Jarawat hampang sering responsif kana pangobatan di bumi, tapi upami anjeun ngagaduhan bentuk parah anjeun kedah konsultasi sareng ahli dermatologis atanapi ahli kaséhatan pikeun ngabantosan anjeun nyandak kaputusan ngeunaan pangobatan anu pangsaéna pikeun jinis anjeun.

Jinis jarawat

Kaayaan kulit ieu tiasa ngancurkeun kulit anu katingali anu saé sareng anu séhat dugi ka gedé pisan, utamina upami diidinan maju.

Sababaraha jarawat sareng bintik tiasa lumangsung dina waktos anu sami atanapi ngan ukur sababaraha, sareng gumantung kana ieu, kaayaan kulit ieu tiasa dinilai salaku

-       kelas 1 - anu biasana ngalibatkeun komédo

-       kelas 2 - ngalibetkeun kalolobaan whiteheads, tapi komédo ogé tiasa ngabarengan aranjeunna

-       kelas 3 - nanah dieusian luhur kulit sapertos jarawat

-       kelas 4 - ieu dianggap paling parah tina bentuk jarawat anu ngalibatkeun kenop alit tapi kantung kantung kantung kulit anu biasana diambek sareng nyeri.

Jarawat Hampang

Ieu langkung ilahar diperhatoskeun nalika nonoman, nembongan seuseueurna dina sakitar dahi, sareng sakapeung dina irung ogé. Whiteheads leutik ogé tiasa diperhatoskeun di sakitar daerah gado sakapeung. Nanging, déwasa ogé parantos mendakan perkembangan dadakan tina bentuk hampang dina kahirupan.

Tanda mimiti gangguan kulit anu ngabalukarkeun pamekaran jarawat bakal katingali, sapertos kulit anu berminyak berminyak, komédo kabuka, sering sababaraha diantarana aya dina waktos anu sami. Henteu aya peradangan kulit anu biasana ditingali dina tahap ieu.

Jarawat hampang atanapi kelas 1 aya dina tahap anu cukup gampang diubaran. Agén topikal anu aya di luar-counter sareng kabersihan anu saé cekap pikeun nyababkeun kaayaan dina kontrol anu saé. Éta panginten bakal nyandak waktos sakitar sabulan pikeun perhatoskeun aya pamutahiran dina kaayaan, tapi nalika pangobatan dimimitian, éta bakal nyegah kamajuan jarawat.

Jarawat Sedeng

Sakumaha nunjukkeun, ieu bakal janten pangkat anu langkung luhur tibatan bentuk jarawat anu hampang. Blackheads sareng whiteheads biasana bakal langkung nyebar tibatan kakurung dina hiji daérah leutik. Titik bakal ukuranana rada gedé kusabab formasi nanah, sareng peradangan hampang ogé tiasa dicatet dina tahap ieu. Di awéwé, anu ngarobih biasana aya hubunganana sareng siklus haidna, naha sateuacan menstruasi atanapi nalika haid.

Jarawat anu sedeng atanapi kelas 2 biasana peryogi kombinasi asam salisilat sareng krim benzoyl peroksida kanggo maéhan baktéri sareng miceun permukaan luhur kulit, lapisan demi lapisan, supados ngaleungitkeun jerawat. Deui kabersihan anu saé, sapertos nyeuseuh daérah sacara rutin pikeun ngaleungitkeun kaleuleuwihan sebum, sareng nyingkahan sering nyokot atanapi meresan komédis kaluar kedah dituturkeun.

Jarawat parah

Inténsitas peradangan kulit sareng jumlah titik bakal ageung ageung dibandingkeun sareng kelas 1 sareng 2, dina tahap ieu, anu dianggap rada parah. Ketinggian kulit sapertos jarawat, biasana nanah dieusi sareng ambek katingali bakal langkung seueur jumlahna, sareng ditingali di tempat sanésna ogé, sapertos bagian dada sareng bagian tukangna.

Dina tahap ieu, kulit anjeun kedah diubaran pikeun nyegah paningkatan na kana bentuk anu langkung parna atanapi kelas 4, anu biasana lambat dina ngaréspon naon waé jinis perlakuan. Marengan krim topikal, ubar lisan ogé bakal diresepkeun pikeun ngendalikeun tumuh. Agén pengelupasan kulit ogé bakal dilarapkeun pikeun nyegah parut anu tiasa ditingalkeun ku pembentukan jarawat.

Kelas 4 Jarawat

Dina tahap ieu, breakout bakal parah. Éta bakal nampilkeun dirina salaku kista ageung, katingali nodular, kalayan tingkat peradangan kulit anu langkung seueur ditingali.

Marengan agén topikal sareng lisan, terapi lampu ogé kedah dituturkeun pikeun ngendalikeun jarawat jarawat salajengna. Ieu kumaha ogé, dianggap mangrupikeun bentuk jarawat anu paling langka, sabab biasana ku tahap katilu pangembangan, individu bakal ngadeukeutan ahli médis pikeun pitulung.

Naha anjeun kedah ngahubungi ahli dermatologis

Dokter kulit anu mumpuni - ahli dermatologis - mangrupikeun palabuhan panggero nalika anjeun hoyong mésér pil jarawat. Penting pisan pikeun nganjang ka ahli dermatologis anjeun dina ngadiagnosa panyabab masalahna supados pangobatan jarawat anu pas bakal diresepkeun. Nanging, anjeun masih kedah ngagaduhan ide ngeunaan naon jinis pangobatan jarawat anu ditawarkeun sareng naon jinis pangaruh pangobatan anu tangtu.

Kaayaan kulit ieu tiasa dikategorikeun dina bentuk hampang, sedeng sareng parah. Dina jenis anu serius sapertos jarawat kistik éta peryogi padika anu ati-ati pikeun pangobatan ku ahli kulit. Dokter kulit terang sababaraha jinis perlakuan sareng anjeun tiasa milih naon waé perlakuan anu anjeun pikaresep. Dina sababaraha kasus dermatologist ogé gagal nulis resep pangobatan anu leres dina nyingkirkeun kaayaan kulit anu pikareueuseun ieu. Ilahar upami anjeun palanggan énggal pikeun dermatologist anjeun sareng énggal dina pangobatan anu diterapkeun, iritasi kulit tiasa janten kamungkinan.

Pangobatan jarawat gaduh rumusan unikna nyalira. Sababaraha diciptakeun ku kombinasi pangobatan alami sareng tangtu anu hipu sareng soothing dina kulit, anu sanésna ogé diciptakeun ku langkung seueur bahan kimia. Aya pangobatan jarawat anu mahal sareng mujarab pikeun anu sanés tapi moal dianggo pikeun anjeun, sabalikna. Pikiran utami nyaéta harga sanés masalah dina milih pangobatan anu pas.

Naha anjeun kedah mimitian ku pangobatan jarawat

Jalma anu kaserang masalah kulit ieu ngartos pentingna ngagunakeun pangobatan anu épéktip. Éra sangsara tina éta kedah dieureunkeun langsung. Teu aya anu kedah ditolak kusabab ngagaduhan jarawat anu awon. Ngawitan milarian pangobatan anu cukup épéktip dina méréskeun ramo sareng awak sareng nyegah rémitan payun. Eureun ayeuna sateuacan parah kaayaan kulit anjeun ayeuna.

Over the counter pangobatan biasana langkung lemes sareng henteu ngandung antibiotik jarawat sareng bahan kimia sanés kanggo ngaleungitkeun baktéri; padahal pangobatan jarawat resép bakal masihan anjeun sakedik tambahan kanggo ngaleungitkeun kaayaan kulit anu langkung parah ieu.

Sababaraha obat anu biasa aya di counter nyaéta pikeun:

  • Asam salicylic

Sumber alami asam salisilat tiasa dipendakan dina pepelakan Bodas Willow sareng parantos dikenal mangabad-abad pikeun ngagentos nyeri sareng nyeri bahkan ngirangan muriang. Rias kimia na mirip pisan sareng aspirin.

Salaku ubarna, éta nyababkeun sél permukaan kulit langkung gampang héd, ngancurkeun baktéri dina liang anu tersumbat sareng ngaleutikan ukuran liang sahingga inféksi salajengna teu tiasa kajadian. Éta ogé ngabantosan ngahasilkeun sél énggal.

FDA nyarankeun ngajaga kulit tina panonpoé bari nganggo produk kalayan asam salisilat.

  • Benzoyl Peroksida

Kapanggih dina taun 1920an yén éta tiasa ngubaran jarawat, benzoyl peroksida dianggo salaku krim topikal atanapi gél. Disarankeun ngagunakeun konsentrasi 2.5% pikeun ngamimitian, sareng lalaunan ngawangun konséntrasi dugi ka 5% sareng 10% saatos kulit kagungan waktos kanggo ngembangkeun kasabaran.

Benzoyl Peroxide jalan ku ngagaringkeun sareng mersihan pori bakteri sareng ngagancangkeun pembaharuan sél.

  • Résorsinol

Resorcinol mangrupikeun sanyawa kimia anu ngagaduhan sipat antiseptik sareng disinféktan. Dipaké biasana pikeun panyakit kulit anu langkung parah sapertos éksim sareng psoriasis, dina dosis alit 2% atanapi kirang konsentrasi, resorcinol ogé mangrupikeun pangobatan jarawat anu épéktip.

Ieu mangrupikeun daptar pangobatan jarawat resép umum:

  • Clindamycin

Kelas pangobatan jarawat oral antibiotik, Clindamycin paling épéktip ngalawan aérobik (meryogikeun oksigén) sareng anaérobik (henteu meryogikeun oksigén) inféksi baktéri.

Nalika dilarapkeun sacara topikal, éta tiasa ngabantosan merangan jarawat sareng paling épéktip nalika dianggo sasarengan sareng Benzoyl Peroxide atanapi Adapalene (retinoid).

Antibiotik anu sami sareng pénisilin, paling saé dianggo salaku salep, krim atanapi gél pikeun ngubaran jarawat.

  • Tetrasiklin

Tetracycline ogé mangrupikeun bentuk antibiotik pikeun ngalawan inféksi baktéri. Ieu dianggo pikeun ngubaran jarawat sareng ogé rosacea. Efek samping na kalebet perubahan warna huntu, sareng henteu kedah dicandak ku ibu hamil.

Tretinoin (ngaran mérek: Accutane) nyaéta bentuk asam vitamin A sareng langkung dipikaterang ku pangobatan jarawat Retin A. Tretinoin ogé ngubaran keratosis pilaris (gumpalan kasar dina kulit anu katingalina sapertos kulit hayam) sareng parantos kabuktosan ngalambatkeun prosés sepuh kulit.

Efek samping kalebet itching, redness sareng sensasi ngaduruk. Penting pisan nalika nganggo Retin A nuturkeun rekomendasi dokter kulit anjeun kalayan ati-ati sareng ngajauhan panonpoé. Nalika Tretinoin ngencarkeun kulit, waxing ogé kedah dicegah.

Mangpaat Accutane Sareng Pangaruh Goréng

Umumna dipikanyaho yén ubar Accutane ngan ukur nyayogikeun hasil anu saé pikeun jalma anu kaserang jarawat. Di sisi anu sanésna, éta ngan ukur bakal nyayogikeun seueur pangaruh ngarugikeun upami individu anu ngagunakeunana hamil. Accutane dianggap ubar pamungkas sareng dibéré kalolobaanana siga teu aya hasil pikeun jarawat. Kusabab kitu dina skenario ieu kami parantos diajar yén aya kaayaan anu tangtu anu henteu kedah nginum obat-obatan pikeun jarawat sabab éta tiasa nyababkeun réaksi anu ngarugikeun sareng henteu nguntungkeun, tapi urang kedah terang kanyataan ieu sareng henteu kedah nyalahkeun ubar lengkep sareng kedah meunang pilna disatujuan ku panyawat kasihatanna sateuacan aranjeunna mimiti nganggo.

Catetan penting: ULAH ngagunakeun atanapi nyandak salah sahiji pangobatan pikeun bentuk parah di luhur tanpa konsultasi heula ka dokter anu mumpuni. Pos ieu kanggo tujuan inpormasi waé sareng henteu kedah dipandang salaku naséhat médis.

Jalma anu ngagaduhan jarawat ogé ngalaman déprési. Nalika anjeun ngagaduhan jarawat nalika ngembangkeun nonoman anjeun, éta ngahalangan kahirupan sosial anjeun. Ieu tiasa ngajantenkeun anjeun ambek, bahkan dugi ka mumusuhan. Anjeun dipikaterang ngagaduhan parobihan sareng déprési. Pangobatan kalayan pangobatan tiasa ngabantosan anjeun pikeun méréskeun sababaraha masalah éta. Dokter anjeun bakal ningali kaayaan anjeun sareng tiasa masihan anjeun bantosan pikeun ngungkulan seueur masalah anjeun. Nalika anjeun nyandak ubar Isotretinoin sareng ngaraos pikiran bunuh diri, anjeun kedah geuwat ngawartosan dokter anjeun. Obat ieu ningkatkeun perasaan déprési sareng kacenderungan bunuh diri di sababaraha jalma. Aya pendaptaran anu diamanatkeun ayeuna pikeun ngalacak jalma anu ngagunakeun Isotretinion pikeun ngabantosan kaayaan kulit ieu.

Ogé, terapi laser tiasa dituturkeun, anu bakal hasil ngancurkeun kelenjar sebaceous anu biasana anu nyababkeun masalah dina mimitina.

Jarawat henteu dianggap masalah kulit anu ngabahayakeun sareng saleresna tiasa ditingalkeun nyalira upami individu sigana henteu kapangaruhan ku aranjeunna. Pangobatan jarawat anu pangsaéna diperyogikeun ngan ukur pikeun kasus parah. Pencét di dieu pikeun mésér Roaccutane online.



Pilih lapangan anu bakal ditingalikeun. Batur bakal disumputkeun. Sered sareng leupaskeun pikeun nyusun urutan.
  • gambaran
  • SKU
  • Peunteun
  • harga
  • ancoan
  • kasadiaan
  • Tambihkeun kana karanjang
  • gambaran
  • eusi
  • beurat
  • dimensi
  • informasi tambahan
  • atribut
  • Atribut Adat
  • widang adat
ngabandingkeun
Hajat 0